Wat gebeurt er allemaal

in 't Poppentheater?Mevrouw Hoedjes is met haar man verhuisd binnen Bergen. Natuurlijk is ook het poppentheater meegegaan en krijgt een mooie plek in het tuinhuis/atelier. Daar is plaats voor 22 grote en kleine mensen. Een echt mini theater dus. In huis is een kamer waar de poppen en rekwisieten gemaakt worden. Ook het kralenrijgatelier heeft daar een plekje gevonden. Het nieuwe adres van Carola (Mevrouw Hoedjes) is: Kapelweidtje 5 1861JH BERGEN

 

“Het Kerstengeltje”

Als Sinterklaas weer in het land is, haalt Mevrouw Hoedjes de doos met rekwisieten voor de voorstelling “Het Kerstengeltje” van zolder. Jonna, Michčle en Carola verheugen zich ieder jaar weer om met de poppen een bijzondere kerstvoorstelling te geven. Het verhaal is eenvoudig en speelt zich af op een dag aan het begin van de kerstvakantie. Met uw kleintjes kijkt u naar Tom, zijn moeder Emma en zijn vader Jos, die de voorbereidingen treffen voor de versiering van de kerstboom. In het dorp is een Hema winkel gekomen. Tom wil daar heel graag een boodschap doen. Met zijn zakgeld wil hij een cadeautje voor zijn moeder kopen. Kom maar kijken naar deze vrolijke kerstvoorstelling, samen met je ouders en opa’s en oma’s.
Speeldagen : Kerstvakantie. Aanvangstijd 15:00 uur. Op woensdagen ook om 13.30 uur. Bel snel, dan ben je zeker van een plaatsje.

 

”Onder de wol met Beer en Mol”


Vanaf half september tot 5 december spelen Jonna en Carola de voorstelling over Mol en kleine Beer die een bezoek brengen aan het brood en soepwinkeltje van Marie.
Met hun croissantje gaan ze naar de andere hoek van de straat voor een kopje koffie in Café de Paris. Mol krijgt last van pijn in zijn buikje. Heeft hij soms iets verkeerds gegeten of gedronken?
Moet er een dokter komen?
Kom maar kijken hoe dit verhaal afloopt.


“Lijsje Lorresnor”


Heel lang heeft Mevrouw Hoedjes het idee gehad om iets met “Lijsje” uit het boek van Mevr. Selleger-Elout te doen.
Lijsje woont met haar ouders en zusjes op een boerderijtje in Noord Holland.
Vader is boer en moeder zorgt voor het huis, de kinders en de beesten.
Ook al speelt het verhaal dan in de jaren 1910 – 1920, Mevrouw Hoedjes heeft het overgezet naar deze tijd.
Het is een fijn verhaal en dat blijft het.
Natuurlijk wordt niet het hele boek naverteld, slechts een klein stukje uit het leven van Lijsje Lorresnor, die zo graag bij de vuilnisbelt rondscharrelde opzoek naar bruikbare spullen.
Een vuilnisbelt is er tegenwoordig niet meer, maar wel een container die staat op de Gemeentewerf in Bergen. Daar, niet zo ver vandaan, woont Lijsje.
Het is niet helemaal toevallig dat Mevrouw Hoedjes zo gek is op dit verhaal. Zelf snort ze ook veel oude en nog bruikbare spullen voor haar poppentheater bij elkaar.
Daarmee laat ze zien dat je nog heel veel spullen opnieuw kunt gebruiken, en er mee spelen.
Ze zegt altijd: “Aan elk ding kleeft een verhaal “.
Dat nu, gaat ze weer fijn vertellen met Jonna en de poppen en de dingen.
Speeltijd vanaf eind september 2016.Alle reserveringen telefonisch doorgeven aan

Carola

072 - 5812030


corne.jonker@planet.nl

 

 

 

 

 

Buttom